
Нормандський грушевий пиріг
Нормандський грушевий пиріг - справжній подарунок для самого запеклого гурмана. Запашні груші нагадають вам, яке ж хороше і сповнене солодощів життя. Ці фрукти додадуть випічці ніжний, солодкий смак. А бренді і родзинки зроблять смак пирога незвичайним і п'янким. Тільки думаючи про цей пиріг, можна уявити вишуканий аромат затишку і спокою, який панує у вашому домі. Без сумніву, нормандський грушевий пиріг стане одним з найулюбленіших ваших десертів. Його неповторні смакові якості і корисні властивості стануть джерелом прекрасного здоров'я, натхнення і посмішки для вас і вашої родини.
Ingredients
Цукор
155 г
Масло вершкове
150 г
Яйце куряче
2 шт.
Борошно пшеничне
225 г
Розпушувач
15 г
Сметана
125 г
Груші
500 г
Горіхи волоські
55 г
Родзинки
65 г
Бренді
60 мл
Кориця
5 г
Мед
50 г
Вершки 33%
100 мл
Preparation steps
01
Розігріти духовку до 170°C градусів. Форму змастити вершковим маслом (10 г.), а на дно покласти пергамент.
02
Решту масла з'єднати з цукром і збити до світлої пишної маси. Додати яйця по-одному, добре збиваючи після кожного додавання. Просіяти борошно з розпушувачем і додати в масляну суміш, розмішуючи, до зникнення грудочок.
03
Груші помити, очистити, видалити серцевину, крупно нарізати. Додати до тіста груші, горіхи і родзинки. Обережно рівномірно розмішати отриману масу.
04
Викласти в підготовлену форму і розрівняти. За допомогою ложки сформувати невелике заглиблення в центрі пирога. Поставити в духовку і випікати близько години, перевіряючи готовність зубочисткою.
05
Тим часом, в сотейнику на маленькому вогні з'єднати бренді з медом, помішуючи протягом декількох хвилин. Готовий пиріг проштрикнути зубочисткою в декількох місцях і полити бренді. Залишити на 10 хвилин просочуватися, потім перекласти пиріг на решітку і дати повністю охолонути. Вершки збити до пишної стійкої піни. Подавати пиріг, розрізавши на порційні шматочки, прикрашені збитими вершками.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores