Різдвяний кекс "Данді" - Image

Різдвяний кекс "Данді"

Number of servings: 8Cooking time: 2 hDifficulty: EasyMeal: Dinner

Данді - це четверте за величиною місто в Шотландії, це є адміністративний центр області Данді. Хто знає, може різдвяний кекс "Данді" вперше був приготований саме тут. У всякому разі в текстурі даного кексу простежується цілком європейська традиція. У такому кексі дуже багато сухофруктів. Завдяки цьому він дуже прекрасно і урочисто виглядає, а значить здатний чудово прикрасити ваш різдвяний стіл. Ми рекомендуємо посипати готовий кекс пудрою. Буде виглядати дуже навіть тематично, пудра виглядатиме на кексі, наче сніг. Це буде задавати ще більше новорічного святкового настрою вам і вашим членам сім'ї.

Ingredients for the recipe

7 Flour 1kg
21.90

7 Flour 1kg

1 kg

Ingredients

7 Flour 1kg

250 г.

Homemade Butter

200 г.

Vash Tsukor Sugar 10kg

200 г.

Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs

4 шт.

Casa Rinaldi Lemon Juice 200ml

3 ст. л.

Auchan Lemon Zest in Jar 45g

1 шт.

Dobryk Baking Powder

0,5 ч. л.

Almond Roasted Salted Almonds 50g

170 г.

Raisins

300 г.

Galfruct Sublimated Pear Slices 20g

100 г.

Almond Pineapple Cubes Mix 210g

100 г.

Dried Cranberries

100 г.

Frapin Cognac 40% 0.7l

70 мл.

Preparation steps

01

Сухофрукти і цукати помити, ретельно просушити на паперових рушниках або серветках. Додати коньяк, перемішати, залишити на 1-2 години настоятися.

02

Мигдаль залити окропом, потім очистити від шкірки.

03

50 г. мигдалю порубати в блендері, інше залишити для прикраси.

04

З лимона зчистити цедру шляхом натирання його на дрібній тертці. З лимона вичавити 3 ст. л. соку.

05

До суміші сухофруктів і цукатів додати 2-3 ст. л. борошна, акуратно перемішати.

06

Для приготування тіста збити цукор і масло. Додавати яйця після кожного збивання.

07

Додати лимонний сік, цедру, мелений мигдаль, збити.

08

Додати розпушувач тіста і борошно частинами, кожного разу збиваючи тісто.

09

Додати суміш сухофруктів і цукатів, акуратно перемішати.

10

Форму змастити маслом, розкласти тісто.

11

Зверху викласти мигдаль, який залишвся, колами по поверхні. Поставити в розігріту до 150°C духовку. Випікати приблизно 80 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min