М'ясний паштет із фісташками - Image

М'ясний паштет із фісташками

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 50 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Незамінний рецепт при підготовці до великих застіль: просто, смачно і ефектно. Фарш для паштету може бути яловичий або курячий. Перед тим як перекрутити м'ясо в м'ясорубці його потрібно очистити від жиру і плівок. Його треба перекрутити кілька разів поспіль, а краще перемолоти в блендері до однорідності. При покупці фісташок, слід вибирати горішки з вже трохи відчиненою шкаралупою. Якщо шкаралупа закрита, то горіх ще незрілий. Зрілі фісташки всередині блідо-зеленого кольору, з легким фіолетовим відтінком. М'ясний паштет з фісташками гідно урізноманітне асортимент закусок на святковому столі і неодмінно припаде до смаку всім гостям. Готовий паштет можна заморозити і зберігати в морозилці.

Ingredients

Фарш із яловичини

900 г.

Сухарі товчені

1 склянка

Фісташки зелені

0,5 склянки

Цибуля ріпчаста

2 шт.

Часник

3 зубчика

Петрушка

50 г.

Яйце

1 шт.

Бренді

50 мл.

Вершки 48%

50 мл.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Кмин

за смаком

Багет французький

за смаком

Соняшникова олія

за смаком

Preparation steps

01

У великій мисці змішати фарш, сухарі, фісташки, дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник і петрушку, сире яйце, бренді, вершки, сіль, перець і кмин. Акуратно, але добре перемішати.

02

Змастити маслом форму для випікання і викласти приготовану м'ясну масу. Злегка притиснути і накрити фольгою. Поставити в глибоке деко і залити гарячою водою так, щоб вона на половину доходила до форми. Випікати 1,5 години в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці.

03

Після запікання остудити і залишити на ніч у холодильнику.

04

Зрізати бокові частини з паштету і викласти на тарілку. Порізати тонкими шматочками і подавати з тонко нарізаним багетом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min