
Саморобна локшина по-китайськи
У Піднебесній локшину люблять не менше, а можливо й більше, ніж рис. Ця страва відома в Китаї понад 4000 років! І в певному сенсі локшина має священне значення - її довгі смужки символізують довголіття і силу. У мудрих китайців існує навіть рецепт спеціальної "локшини довголіття", яку подають на день народження або весілля - вважається, що вона продовжує життя. Правда, на цей раз ми пропонуємо вам приготувати більш прозаїчну (але не менш смачну) локшину з додаванням в тісто м'яса креветок. Є кілька способів подачі цієї локшини після того, як ви її відварили. Так, її можна заправити бульйоном з курки або пісної свинини і посипати зеленню за смаком, тоді до обіду у вас буде паруюча тарілка ароматного, гарячого супу-локшини. А можна зробити густу підливу на бульйоні з додаванням крохмалю, устричного соусу та часнику - і у вас вийде ситна друга страва. У кожному разі, такої локшини ви точно ще не смакували!
Ingredients
Пшеничне борошно
500 г (або трохи більше)
Креветки (очищені)
150 г
Яйця
3 шт.
Сіль
7 г
Сода
1 ч.л.
Preparation steps
01
Білки відокремити від жовтків (білки нам не знадобляться).
02
Креветки дуже дрібно порубіть і викладіть в широку миску.
03
У склянці ледь теплої води розчиніть соду.
04
У миску з креветками влийте білки, додайте сіль, просійте туди ж борошно гіркою, зробіть у ній поглиблення, і, замішуючи тісто, поступово вливайте розчин соди з водою.
05
Продовжуйте вимішувати тісто, при необхідності додаючи борошно і воду, поки воно не стане однорідним і достатньо щільним. Скачайте тісто в кулю і, накривши рушником, залиште приблизно на 15 хвилин.
06
На присипаній борошном поверхні розкачайте тісто в дуже тонкий пласт і, склавши навпіл, наріжте досить широку довгу локшину.
07
Відваріть локшину в підсоленій киплячій воді до готовності.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores