
Лосось з духовки в медово-імбирному маринаді
Скажемо відразу, ця риба для людей, які віддають перевагу незвичайним на смак стравам. Погодьтеся, не всі люблять імбир, а тим більше в поєднанні з медом і гірчицею. Але не поспішайте відмовлятися робити цей запашний маринад! Це тільки здається, що смак риби буде дивний і не зовсім приємний. Коли ви подасте страву на стіл, всі гості будуть приємно здивовані цьому запашному запаху. А смак, який на перший погляд досить незвичайний, зачарує їх назавжди. Риба в такому маринаді виходить м'якою, соковитою і незабутньою на смак.
Ingredients
Стейк з лосося
2 шт.
Мед
2 ст.л.
Імбир
10 г
Соус соєвий
1 ст.л.
Гірчиця
5 г
Лимон
50 г
Кунжут
за смаком
Preparation steps
01
Підготувати ємність для запікання, застелити її фольгою з розрахунком, щоб нею можна було закрити ємність зверху.
02
Викласти в неї стейки. Змішати всі інгредієнти для маринаду (мед, імбир, соус, гірчицю, лимонний сік), залити ним рибу і залишити в холодильнику на 1 годину маринуватися.
03
Духовку розігріти до 180°C градусів.
04
Дістати рибу з холодильника, укласти ємність з лососем на фольгу. Фольгу закрити. Запікати рибу при 180°C градусах: перші 10 хвилин із закритою фольгою, решту 20-25 до готовності - відкривши фольгу.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores