
Нирки у винному соусі
Часто багато хто з нас з упередженням ставиться до нирок з яловичини, вважаючи їх другосортними субпродуктами, несмачними, що мають поганий запах при варінні. Насправді, треба просто вміти їх смачно приготувати. Особлива увага приділяється підготовці нирок: їх потрібно ретельно промити, а при необхідності замочити на ніч, після вимочування злити воду і залишити нирки на годину в молоці. Нирки не піддаються занадто довгій тепловій обробці, від цього вони стають твердіше. Телячі, свинячі, баранячі нирки взагалі вимочувати не потрібно. При подачі на стіл нирки в винному соусі посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки. Окремо можна подати до них відварну картоплю, заправлений олією.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Chilled Beef Kidneys
500 г.
Top Grade Wheat Flour
25 г.
Meat broth Big spoon 10g
100 мл.
Giacondi Chardonnay White Dry Wine 11.5% 3l
50 мл.
Parsley 70g
за смаком
Costa d'Oro Refined Vegetable Oils Mix 750ml
40 мл.
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Preparation steps
01
Попередньо нирки необхідно ретельно вимити, замочити у воді на 3-4 години, після чого, розрізати уздовж кожну нирку, видалити з нирки жир і плівки, залити на 1 хвилину кип'ятком, вилити воду, нарізати кожну половинку поперек тонкими скибочками.
02
Гриби почистити, ретельно промити, відварити, нарізати маленькими шматочками.
03
Розігріти сковороду з олією, викласти нирки і гриби на сковороду, обсмажити їх на сильному вогні, постійно помішуючи. Присипати борошном зверху, смажити протягом 2 хвилин. Залити сумішшю бульйону і вина, посолити і поперчити за смаком, проварити.
04
Подавати з овочами, картопляним пюре.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores