Пікантні курячі гомілки - Image

Пікантні курячі гомілки

Number of servings: 4Cooking time: 35 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Скажімо Вам чесно: медово-соєвий маринад з лимоном і часником – це щось. Вибух смакових відчуттів. Незвичайне, але грамотне поєднання інгредієнтів в цьому густому соусі допоможе зробити будь-яке, навіть саме сухе м'ясо соковитим, ніжним і дуже апетитним. Рум'яна хрустка скоринка, просочена глазур'ю, запам'ятається Вам надовго. Єдиний нюанс при приготуванні цих пікантних курячих ніжок з кисло-солодким смаком – дочекатися, поки вони як слідують промаринуються (найкраще залишити маринуватися на ніч). Але повірте, воно того варте: м'ясо виходить неперевершеним. А далі – сущі дрібниці: викладаємо на решітку і смажимо. До речі, подібним чином можна приготувати і курячі крильця – це вже справа смаку.

Ingredients

Курячі гомілки

1 кг

Кетчуп

100 мл

Мед

50 г

Лимон

1 шт.

Соєвий соус

1 ст.л.

Оливкова олія

3 ст.л.

Часник

1 зубчик

Сіль

за смаком

Чорний перець

за смаком

Preparation steps

01

Лимон на 30 секунд опустіть в гарячу воду, розріжте навпіл і вичавіть сік - всього знадобиться 5 ст.л.

02

Часник вичавіть через часниковий прес або просто дуже дрібно порубіть.

03

З'єднайте лимонний сік, кетчуп, мед, соєвий соус, оливкову олію та подрібнений часник.

04

Курячі гомілки промийте, посоліть і поперчіть. Від маринаду відокремте 2/3 частини і залийте ним курку. Поставте в холодильник на 6 годин.

05

Духовку розігрійте до 180°C. У противень налийте воду і поставте його на найнижчий ярус духовки - це необхідно для збору жиру і соку. Викладіть ніжки на решітку і запікайте30-35 хвилин. Приблизно в середині готування переверніть ніжки і полийте рештою маринаду. Подавайте гарячими.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Пікантні курячі гомілки – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua