
Ньоккі з сиром і заправкою з руколи
Кльоцки, галушки, ліниві вареники - це всіма улюблені страви домашньої кухні. Але мало хто знає, що їх прототипом є так звані ньоккі. Слово «ньоккі» походить від італійських слів «nocchio», «nocca» - дерев'яний сук, кулак. У Римській імперії ньоккі виготовлялися з яєць і схожого на манну кашу тіста. У наші дні на Сардинії можна зустріти аналогічні ньоккі, але без додавання яєць. Також в Італії ньоккі подають в якості першої страви в поєднанні з сиром, томатним соусом, песто або розтопленим вершковим маслом. Це дуже легкий рецепт і смачна страва. А заправка з руколи надає їй тонкого пряного смаку. Ви можете приготувати ньоккі заздалегідь і просто заморозити. Дуже зручно!
Ingredients
Сир вершковий 55%
200 г.
Крупа манна
100 г.
Помідори черрі
200 г.
Яйце куряче
2 шт.
Рукола
50 г.
Часник
1 шт.
Олія оливкова
50 мл.
Чебрець
3 стеблі
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Висипати в миску дрібно нарізану руколу, подрібнений часник і сіль, перемішати, влити оливкову олію.
02
У миску натерти вершковий сир, додати манну крупу, вбити яйця. Перемішати суміш. Замісити тісто.
03
З тіста скачати ковбаску і нарізати її колечками товщиною в 2 см. Вручну надати кільцям тіста потрібну форму, відварити їх у підсоленій воді, після викласти на друшляк.
04
На розігрітій сковороді в оливковій олії обсмажити нарізані помідори, викласти в сковороду до помідорів відварені ньоккі, прогріти, прибрати з вогню.
05
При подачі викласти на тарілку ньокі з помідорами, полити заправкою, присипати чебрецем.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores