Кутаби із зеленню - Image

Кутаби із зеленню

Number of servings: 12Cooking time: 2 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Кутаби із зеленню - традиційна страва азербайджанської національної кухні, що представляє собою пиріжки-коржі, для начинки яких використовується найрізноманітніша зелень. У запропонованому рецепті це щавель, шпинат і кріп. Крім цього в дрібно нарізану зелень додаємо обсмажену на вершковому маслі ріпчасту цибулю. Начинка готова! Як і грузинські хачапурі, кутаби смажаться на сухій (без масла) сковороді. Приготовлені кутаби бажано відразу ж змастити вершковим маслом. Щоб вони не остигали і залишалися м'якими, кладіть кутаби у відповідну ємність, яку накрийте зверху рушником або кришкою. Подавати кутаби краще гарячими.

Ingredients

Борошно

2 ст. л.

Сіль

1/2 ч  л.

Вода

125 мл.

Щавель

2 пучка

Шпинат

1 пучок

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Кріп

1 пучок

Вершкове масло

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Preparation steps

01

Зелень промити і обсушити. Цибулю очистити. Борошно висипати в миску, додати сіль і воду, замісити тісто. Загорнути тісто в плівку і залишити на 30 хвилин.

02

Ріпчасту цибулю нарізати тонкими півкільцями і обсмажити на вершковому маслі до злегка золотистого кольору. Охолодити.

03

Просушену зелень перебрати і відокремити стебла від листочків, листочки посікти. У зелень додати смажену цибулю, сіль і перець. Добре перемішати.

04

Тісто розділити на однакові шматочки і кожен розкачати в тонкий корж, посипаючи невеликою кількістю борошна. За допомогою тарілки діаметром 20-22 см. і ножа вирізати кола.

05

На один край коржа покласти зелень, накрити вільною частиною коржа і защипнути ретельно край.

06

Розігріти сковороду без олії і обсмажити кутаб з двох сторін по 2 хвилини з кожного боку.

07

Обсмажені кутаби змастити розтопленим маслом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Кутаби із зеленню – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua