Кускус із креветками - Image

Кускус із креветками

Number of servings: 2Cooking time: 15 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Кускус - це не просто арабська страва. Так ще називається крупа, з якої, власне, і готують кускус. Ця страва магрібського або берберського походження, і була вона відомою ще в ХІІІ столітті в Північній Африці. Раніше кускус готували з проса. У наш час часто кускус готують із манної крупи, вона ще нагадує круглий рис. Але буває і з інших сортів круп. Кускус з креветками - це чудова і досить легка страва. Так як креветки самі по собі не жирні. А навпаки, дуже навіть корисні. Так як в них дуже багато різних вітамінів і мікроелементів. Така страва буде до речі на сніданок, обід і навіть вечерю. Вона досить проста і в той же час смачна і легка.

Ingredients

Крупа Кускус

200 г.

Вершкове масло

100 г.

Креветки тигрові

10 шт.

Сіль

за смаком

Чорний мелений перець

за смаком

Гострий соус

за смаком

Preparation steps

01

Тигрові креветки очистити.

02

На сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити очищені креветки протягом 5 хвилин.

03

Потім зняти сковороду з вогню, а креветки викласти на тарілку.

04

У миску висипати кускус і залити розтопленим вершковим маслом, що залишилося. Трохи додати окропу, посолити і поперчити, за смаком. Ретельно перемішати і залишити на кілька хвилин настоюватися.

05

Розкласти кускус по тарілках, зверху викласти креветки і заправити гострим соусом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Кускус із креветками – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua