
Карамелізована картопля з сушеними томатами
Незвичайний спосіб приготування картоплі на випадок, коли хочеться гостей не тільки пригостити, але і здивувати. Картопля і цибуля - ідеальна пара, але якщо це картопля з цибулею і сушеними овочами, покрита карамеллю, то це особливе блюдо. Для приготування краще всього підходить саме невелика цибуля (сіянка). Картоплю також краще брати невелику, порівнянно з розмірами лука. Карамель повинна рівномірно покрити шматочки картоплі. Цей гарнір ідеально підходить до м'яса-гриль і шашлику. Карамелізовану картоплю подавати треба відразу ж, з жару.
Ingredients
Картопля
1 кг.
Часник
3 зубчики
Цибуля
1 шт.
Оливкова олія
100 мл.
Сушені помідори в олії
200 г.
Чебрець
2 гілочки
Цукор
150 г.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Духовку попередньо розігріти до 180ºС. Картоплю очистити.
02
Кожну картоплину розрізати уздовж навпіл, викласти розрізаною стороною вгору на деко, змащене оливковою олією. Скропити оливковою олією картоплю, посолити. Запікати в духовці 30 хвилин.
03
Цибулю і часник очистити, нарізати кубиками. У сковороді розігріти 3 ст. л. олії, обсмажити цибулю і часник. Додати запечену картоплю, смажити 8 хвилин.
04
Томати витягти з олії, обсушити, нарізати смужками. Зелень подрібнити. Додати томати і зелень до картоплі, смажити 5 хвилин.
05
Для приготування сиропу цукор залити 5 ст. л. води і варити до повного розчинення цукру, поки сироп не набуде золотистого кольору. Влити готовий сироп у сковороду з картоплею, посипати зеленню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores