
Запечена цибуля з м'ясною начинкою
Запечена цибуля з м'ясною начинкою це дуже смачна і водночас незвичайна страва. Вона досить проста у приготуванні страва. Водночас простота даної страви не позбавляє її оригінальності. Страву дуже добре подавати як закуску. Запечена цибуля з м'ясною начинкою здатна прикрасити будь-який святковий стіл і припаде до смаку всім гурманам. Завдяки тому, що цибулю попередньо потрібно злегка відварити, вона втрачає свою гіркоту і стає трохи солодкуватою. Саме цей факт і надає деякої пікантності страві. Страва до того ж дуже поживна. До буденного столу рекомендується подавати таку цибульку з картопляним пюре або відвареним рисом.
Ingredients
Цибуля
800 г.
Фарш із яловичини
200 г.
Вершки (10-20%)
100 мл.
Плавлений сир
1 шт.
Часник
2 зубчика
Сир
50 г.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Preparation steps
01
Почистити цибулю. Воду в каструлі довести до кипіння і покласти туди нерізану цибулю, варити протягом 15 хвилин.
02
Злити воду, остудити цибулю. Розрізати кожну цибулину навпіл уздовж.
03
Вийняти з розрізаних цибулин третину, і дрібно порізати. Часник також дрібно порізати.
04
Плавлений сир натерти на терці.
05
Порізану цибулю і часник обсмажити на олії 5 хвилин.
06
Додати фарш, смажити 10-15 хвилин, розбиваючи фарш лопаткою, щоб він рівномірно просмажився. Посолити, поперчити.
07
До фаршу додати вершки, покласти плавлений сирок, перемішати.
08
Тушкувати на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин до загустіння маси.
09
Сир порізати пластинками.
10
У форму викласти підготовлені половинки цибулин. Кожну половинку нафарширувати начинкою.
11
Зверху викласти по пластині сиру. Поставити в розігріту до 180°C духовку і запікати 25-30 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores