
Багатошаровий салат з куркою і гранатом
Цікавий факт - з точки зору ботаніки гранат вважається зовсім не фруктом, а ягодою. Він є чи не найдавнішим їстівним плодом. Саме гранат послужив прототипом для монарших корон через форму чашолистків. Цей плід вважався символом подружньої вірності в стародавній Греції, а на сході його досі називають "королем всіх плодів". До складу граната входять 15 амінокислот, з яких 6 є незамінними. М'якоть і сік граната підвищують рівень гемоглобіну в крові. Цей плід корисний при діабеті, тому що знижує рівень цукру в крові. А ще гранати можна зберігати тривалий час, а особливо в холодильнику, вони довго не гниють і не втрачають своїх корисних властивостей.
Ingredients
Цибуля ріпчаста
80 г.
Гранат
130 г.
Картопля
300 г.
Горіхи волоські
100 г.
Майонез
150 г.
Морква
300 г.
Сіль
за смаком
Курка
240 г.
Яйце куряче
3 шт.
Сир твердий
300 г.
Preparation steps
01
Картоплю і моркву помити і відварити до готовності. Потім злити воду, охолодити, очистити, натерти на крупній тертці. Яйця відварити до готовності і охолодити. Потім очистити і нарізати.
02
Курку (наприклад, куряче філе) відварити в підсоленій воді. Цибулю очистити від лушпиння, ошпарити окропом і подрібнити. Волоські горіхи подрібнити ножем. Сир натерти на крупній тертці.
03
Гранат розібрати на зерна. Укласти в салатник шарами в такій послідовності: цибуля, картопля, курка, горіхи, яйця, морква (кожен шар трохи посолити), сир, майонез і зерна граната. Поставити салат на 1 годину в холодильник, а потім можна подавати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores