
Печена картопля із салатом і прошуто
Особливість запропонованого рецепту в тому, що складові частини отриманої в результаті страви готуються окремо. У духовці запікається до м'якості картопля. Обсмажується на сковороді (на сильному вогні) шинка прошутто. Із шпинату, консервованої кукурудзи і селери готується салат зі смачною, насиченою заправкою. Всі три складові "зустрічаються" безпосередньо на сервірувальній тарілці. Порада: після запікання в духовці можна зробити розріз на кожній картоплині вздовж, а можна зробити по два глибоких хрестоподібних розрізи, не прорізаючи до кінця, так, щоб кожна картопля поділялася на чотири частини.
Ingredients
Картопля
4 шт.
Прошуто
4 шт.
Кукурудза консервована
310 г.
Стебло селери
2 шт.
Шпинат
100 г.
Сік томатний
2,5 ст. л.
Оцет винний червоний
1,5 ст. л.
Олія оливкова
2 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Духовку розігріти до 200°C. Ретельно вимити картоплю. Покласти картоплю на деко, поставити в духовку, випікати протягом 1 години.
02
Змішати в мисці томатний сік, оливкову олію і оцет. Посолити і поперчити за смаком.
03
На розігрітій сковороді обсмажити шинку на сильному вогні, після чого нарізати шматочками.
04
Перекласти картоплю на дошку, зробити розріз уздовж.
05
Змішати шпинат, кукурудзу і нарізану селеру. Додати дві третини заправки.
06
Картоплю викласти на тарілки, полити зверху третиною соусу, в кожну викласти салат, зверху покласти шинку. Прикрасити зеленню.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores