Кальмар фарширований рисом - Image

Кальмар фарширований рисом

Number of servings: 3Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Якщо ви хочете порадувати своїх близьких у святковий день чимось смачним і одночасно корисним, то океанічний делікатес - кальмари фаршировані рисом - підійде вам в самий раз. Фаршировані кальмари - це ситно, соковито і незвично. По бажанню, в начинку крім обсмажених грибів можна додавати крабові палички і консервовану кукурудзу. Вийде дуже оригінально - гарячий салат в кальмарі. А якщо додати рубане варене яйце, то начинка вийде ще ніжніша. Готові кальмари зменшаться в розмірі, тому начиняти їх треба не дуже щільно, щоб при нарізці начинка не вилізла з кальмара.

Ingredients

Кальмари

400 г.

Цибуля

100 г.

Печериці

200 г.

Рис

200 г.

Сир

100 г.

Сметана

1-2 ст. л.

Сіль

за смаком

Перець

за смаком

Preparation steps

01

Кальмарів промити і почистити.

02

Цибулю почистити, дрібно порізати.

03

Гриби порізати невеликими шматочками.

04

Сир натерти на крупній тертці.

05

На сковороді розігріти олію. Викласти цибулю, смажити 5-10 хвилин до легкого золотистого кольору.

06

Додати гриби, смажити 15-20 хвилин, поки не випарується вся рідина, що виділяється. Посолити, поперчити.

07

У ємність скласти рис, смажені гриби, сир.

08

Додати 1-2 ст. л. сметани (або майонезу), перемішати. При необхідності досолити. Начинка готова.

09

Нафарширувати кальмарів начинкою, але не дуже щільно.

10

Заколоти зубочистками. Викласти кальмарів у форму, змастити сметаною (або майонезом). Поставити в розігріту до 200°C духовку. Запікати приблизно 20-25 хвилин.

11

Готові фаршировані кальмари можна подавати в гарячому вигляді до гарніру, або ж в якості закуски - тоді їх повністю остудити, бажано навіть поставити на ніч у холодильник, щоб було простіше нарізати. Потім гострим ножем порізати на порційні скибочки.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Кальмар фарширований рисом – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua