
Маринований молодий буряк
Молодий буряк – корисна і солодка овочева культура, яка дуже хороша в замаринованому вигляді. До того ж, піддаючись термічній обробці, коренеплід зберігає всі цінні вітаміни. Маринований буряк служить основою для приготування холодників (холодних літніх супів), овочевих салатів, вінегретів і закусок. Його можна вживати відразу після мариновки як прекрасне доповнення до м'ясної або рибної страви, а можна і довгий час зберігати в холодильнику. Кмітливі господині запасаються маринованим буряком на зиму, щоб і в холоди радувати домашніх корисною і смачною їжею. Ви належите до їх числа? Тоді разом насолоджуйтеся цією нехитрою дієтичною закускою.
Ingredients
Буряк
1,5 кг
Цукор
300 г
Сіль
за смаком
Оцет
300 мл
Preparation steps
01
Буряк вимити. Відрізати краї, залишивши невеликі хвостики. Закип'ятити в каструлі 2 л води з оцтом і цукром. Готувати до повного розчинення цукру. Покласти буряк і варити під кришкою на середньому вогні 1 год.
02
Шумівкою викласти буряк на тарілку і дати охолонути. Потім зняти шкірку. Якщо буряк великий, розрізати його вздовж на 3-4 частини, залишаючи хвостики. Маринад процідити і довести до кипіння.
03
Покласти очищений буряк в стерилізовані банки, залити маринадом, накрити і поставити в холодильник на зберігання.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores