
Гарбуз в листковому тісті
З приходом осені гарбуз міцно входить в склад різних рецептів нашого столу. Про користь гарбуза відомо з давніх часів. Наповнюючи організм необхідними амінокислотами і вітамінами, він допомагає людині зберігати міцне здоров'я, оберігає від старіння. Гарбуз готують і в пісочному тісті, але більш популярний спосіб приготування гарбуза - це гарбуз в листковому тісті. Це не менш смачно і готується набагато простіше. Листкове тісто можна купити або приготувати самостійно, але робити це потрібно заздалегідь, щоб воно встигло «відлежатися». Гарбузову начинку можна класти у великій кількості, так як гарбуз добре пропікається.
Ingredients
Листкове дріжджове тісто
500 г.
Гарбуз
500 г.
Цукор
100 г.
Борошно
50 г.
Яйце
1 шт.
Кориця мелена
3 ч. л.
Соняшникова олія
за смаком
Preparation steps
01
Гарбуз очистити і нарізати кубиками невеликого розміру.
02
На деко, змащене олією, викласти кубики гарбуза. Деко поставити в розігріту до 180°С духовку. Випікати 15 хвилин. Після чого його остудити.
03
Тим часом листкове тісто розділити на невеликі шматочки і кожен розкатати в квадратики рівної товщини.
04
В окремій ємності цукор змішати з корицею. Яйце трохи збити виделкою.
05
Кожен квадратик змастити збитим яйцем і викласти в центр трохи гарбузової начинки. Зверху присипати цукром і корицею, скрутити тісто конвертиком. При цьому добре склеїти краї.
06
Деко знову змастити олією і викласти на нього готові конвертики. Деко поставити в розігріту до 180°С духовку і випікати близько 30-40 хвилин до рум'яного кольору.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores