Тортик-пухнастик за 3 хвилини (рецепт для НВЧ) - Image

Тортик-пухнастик за 3 хвилини (рецепт для НВЧ)

Number of servings: 2Cooking time: 35 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Тортик-пухнастик – дивовижно ніжний бісквітний десерт, який готується всього за 3 хвилини. Це паличка-виручалочка для господинь, які бажають побалувати гостей смачним частуванням. Набір продуктів, необхідний для приготування шоколадного тортика, практично завжди є в холодильнику. Розпушувач тіста можна замінити содою, а замість молока взяти кефір. При цьому бісквіт буде повітряним, пористим і «пухнастим». Важливо добре вимішати тісто до однорідної маси, інакше будуть грудочки. Воно не повинно бути занадто густим. Отриманий бісквіт можна змастити будь-яким кремом, згущеним молоком або джемом.

Ingredients

Яйце

1 шт.

Молоко

45 г.

Олія

45 г.

Какао-порошок

30 г.

Цукор

60 г.

Борошно

45 г.

Крохмаль

15 г.

Розпушувач для тіста

5 г.

Сметана

250 г.

Цукрова пудра

80 г.

Печиво

60 г.

Preparation steps

01

У чашці змішати за допомогою виделки яйце та цукор. Потім додати какао. Борошно, крохмаль (якщо немає крохмалю, можна покласти тільки 4 ст. л. борошна) та розпушувач, добре перемішати. Потім додати олію та молоко.

02

Розмішати до отримання рідкого тіста. Тісто вилити в чашку (миску), об'ємом не менше 500 мл., поклавши на дно пергамент. Поставити в мікрохвильову піч рівно на 3 хвилини на максимальну потужність (1000 Вт).

03

Також можна зробити порції, розливши тісто в чашки. Бісквіт готовий, можна посипати цукровою пудрою та подавати до кави чи чаю. Або зробити тортик. Розрізати кожен окремий бісквіт на 2 частини та змастити коржі сметаною, перемішаною з цукровою пудрою. Обсипати зверху та боки меленим сухим печивом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min