Тарт "Слива в шоколаді" - Image

Тарт "Слива в шоколаді"

Number of servings: 8Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Що таке тарт? Тарт - це варіант відкритих пирогів, характерний для французької кухні. Тарт "Слива в шоколаді" - оригінальна солодка випічка. Спробувавши приготувати її один раз, Ви, без сумніву, будете час від часу повертатися до цього рецепту. Особливість запропонованого тарта полягає в тому, що це пиріг-перевертиш. Треба відзначити, що сливи і шоколад - дуже гармонійне поєднання продуктів. Кілька порад по процесу приготування. Сливу вибирайте сорту "Угорка". Викладаючи охолоджене тісто на шар слив, акуратно вминайте його по периметру форми (так у Вас утворяться бортики пирога). А обережно вминаючи тісто по всій поверхні форми, Ви досягнете того, щоб сливи занурилися в тісто.

Ingredients

Сливи

500 г.

Кисломолочний сир

125 г.

Борошно пшеничне

150 г.

Цукор

150 г.

Масло вершкове

185 г.

Яйце

1 шт.

Сметана

1 ст. л.

Ванільний цукор

1 ч. л.

Кориця

1 ч. л.

Розпушувач тіста

1 ст. л.

Шоколад чорний

40 г.

Молоко

5 ст. л.

Preparation steps

01

Змішати борошно, розпушувач, 1 яйце, 125 г. м'якого масла, сир, 50 г. цукру, ванільний цукор і 1 ст. л. сметани. Замісити тісто і поставити в холодильник.

02

Розігріти 60 г. масла на сковороді, всипати 100 г. цукру і корицю. Постійно помішуючи, чекати поки цукор не карамелізується. Після цього зняти з вогню і відразу ж перелити карамель у форму, швидко розподіляючи її по дну. На карамель викласти порізані сливи.

03

Охолоджене тісто розкачати і, обережно вминаючи, викласти його на сливи. Випікати пиріг у духовці 40-45 хвилин при температурі 180°C. Готовий пиріг перевернути дном вгору.

04

У 5 ст. л. молока розчинити шоколад, постійно помішуючи. Швидко полити глазур'ю пиріг.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Тарт "Слива в шоколаді" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua