
Порційні пироги
Порційні пироги - дуже смачне і ситне блюдо, яке подобається своїм чудовим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Часу на приготування цих пирогів витрачається зовсім не багато, і всі продукти доступні. Начинка може бути м'ясною, овочевою або з грибами. При подачі в кожну дірочку м'ясного пирога можна покласти по чайній ложці сметани і посипати дрібно нарізаним кропом. Цей порційний пиріг сподобається всім домочадцям і друзям і стане одним з головних і улюблених страв будь-якого застілля.
Ingredients
Оливкова олія
1 ст. л.
Шинка
150 г.
Цибуля-порей
1 стебло
Часник
3 часточки
Печериці
250 г.
Кукурудзяний крохмаль
1 ст. л.
Курячий бульйон
200 мл.
Вершки
50 мл.
Курка відварна
300 г.
Петрушка
1 пучок
Листкове тісто
2 листа
Яйця
1 шт.
Preparation steps
01
Шинку, часник, петрушку, курку і порей дрібно нарізати. Зняти капелюшки з грибів, середньо нарізати.
02
Обсмажити шинку, часник і порей до тих пір, поки цибуля не стане м'якою.
03
Додати шампіньйони, тушкувати близько 2 хвилин, акуратно помішуючи, поки гриби не стануть м'якшими.
04
Змішати кукурудзяне борошно з двома столовими ложками бульйону. Додати до грибів разом з рештою бульйону. Довести до кипіння на великому вогні, готувати 1 хвилину, акуратно помішуючи, до легкого загустіння.
05
Додати вершки, кип'ятити ще хвилину, зняти з вогню, додати м'ясо і петрушку. Добре перемішати.
06
Розігріти духовку до 200°С. Взяти 4 формочки об'ємом близько 300 мл. З кожного листа тіста вирізати по 2 кришечки. Розділити м'ясну суміш між усіма формами і поставити їх на деко.
07
Прикрити "кришечками" з тіста заповнені форми. Притиснути, щоб запечатати края і зробити в центрі невеликий отвір. Змастити тісто збитим яйцем.
08
Випікати пироги 20 хвилин до золотистого кольору кришечки.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores