Пісочний пиріг з чорницями - Image

Пісочний пиріг з чорницями

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 10 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Напевно, найчастіше пироги готують з яблуками або чорницями. Чорниці особливо добре поєднуються з молочною ноткою, з сиром або сметаною. Літнім, можливо також і зимовими, вечорами так приємно зібрати за таким пирогом всю родину. Впевнені, що вашим домочадцям теж сподобається його розсипчасте тонке тісто, сметанна начинка, яка за консистенцією нагадує найлегший кремовий пудинг і приємна легка кислинка чорниці. До речі, якщо в цьому сезоні вам більше "пощастило" з іншими ягодами або фруктами, можете використовувати їх без докорів сумління. Це теж буде смачно!

Ingredients

Пшеничне борошно

260 г

Вершкове масло

120 г

Чорниця

1,5 склянки

Яйця

4 шт.

Сметана

200 г

Цукор

10 ст.л.

Ванільний цукор

Картопляний крохмаль

2 ст. л.

Сіль

дрібка

Preparation steps

01

Добре охолоджене масло нарізати кубиками.

02

У миску просіяти борошно, додати сіль, цукор (5 ст.л.) і нарізане вершкове масло.

03

Подрібнити ці інгредієнти ножем або за допомогою подрібнювача до стану дрібної крихти.

04

Одне яйце розділити на білок і жовток (білок не знадобиться). Жовток злегка збити і влити до борошняної крихти.

05

Додати 1 ст.л. сметани, перемішати.

06

Вимісити тісто руками до однорідного стану. Сформувати кулю, накрити харчовою плівкою і покласти в холодильник на 1 годину.

07

Духовку разігріти до 200°С.

08

Охолоджене тісто розподілити по дну форми, сформувати бортики, проткнути виделкою в декількох місцях. (Пісочне тісто такого роду може здуватися при випічці, щоб цього уникнути, можна застосувати додаткову кулінарну хитрість. На пісочну основу постеліть пергаментовий папір і зверху насипте звичайну квасолю, так щоб добре придавити папір. Коли основа буде готова, просто прибрати квасолю.

09

Форму з тістом поставити в розігріту духовку і випікати приблизно 10-12 хвилин до легкого золотистого кольору.

10

Тим часом чорницю перебрати, промити і добре просушити. Якщо використовуються заморожені ягоди, розморозити їх і дати стекти рідині.

11

Половину ягід перемішати із 3 ст.л. цукру.

12

Дістати готову основу пирога з духовки (духовку не вимикати, щоб не знизилась температура) і викласти на нього чорницю з цукром. Зверху покласти чорницю, що залишилася і посипати ще 1 ст.л. цукру.

13

Для заливки з'єднати яйця, що залишилися, сметану, цукор, ванільний цукор, додати крохмаль і збити до однорідності.

14

Цією масою залити чорницю.

15

Продовжити запікати пиріг при 200°С ще близько 15-20 хвилин. Трохи остудити готовий пиріг, щоб начинка добре застигла і подавати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Пісочний пиріг з чорницями – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua