Торт лимонний - Image

Торт лимонний

Number of servings: 6Cooking time: 3 hDifficulty: DifficultMeal: Dinner

Хто не любить підсолодити собі життя шматочком ніжного, солодкого, ароматного і такого улюбленого з дитинства торта? І бажано шматочок якомога більший. Торт лимонний, здається, входить до переліку улюблених десертів кожного. Він настільки ніжний, що не просто тане в роті, а перетворюється на легку масу радості, щастя і посмішок. Білий шоколад дарує десерту вишуканий аромат, а лимонна цедра додає кислинку, яка і робить його несхожим на інших кулінарних братів. Шматочок торта легко підніме настрій після виснажливого робочого дня, налаштує на позитив, розслабить і змусить забути про проблеми. Та й про які проблеми можна думати, коли поруч він, улюблений лимонний торт...

Ingredients

Цукор

300 г.

Цедра лимона

1 шт.

Борошно

225 г.

Патока

5 г.

Яйця

7 шт.

Лимон

5 шт.

Масло вершкове

195 г.

Харчовий барвник

2 г.

Кондитерська мастика

50 г.

Розпушувач

3 ч. л.

Вершки

100 мл.

Шоколад білий

200 г.

Preparation steps

01

Спочатку потрібно приготувати ганаш-крем. Для цього потрібен білий шоколад і вершки в співвідношенні 2:1. Подрібнити шоколад. Потім дати вершкам закипіти. Зняти каструлю з вогню і додати до вершків шоколад. Помішувати до розчинення шоколаду.

02

Перелити крем в піалу і щільно закрити його харчовою плівкою, щоб не утворилася скоринка. Прибрати крем в холодильник мінімум на 3 години.

03

Для коржів потрібно взяти розм'якшене вершкове масло, цукор, яйця, розпушувач, борошно і лимон. Зняти цедру і видавити сік одного лимона. У велику миску скласти всі потрібні для тіста інгредієнти: розм'якшене вершкове масло, цукор, яйця, розпушувач, борошно, цедру і сік лімона. Перемішати все, потім збити тісто міксером. Викласти тісто у форму. Випікати в розігрітій до 180°С духовці близько 50 хвилин. Готовий бісквіт охолодити і розрізати на 3 коржа.

04

Приготувати класичний лимонний крем. Для його приготування потрібно взяти: лимони, яйця, цукор, вершкове масло.Перемішати цедру лимона з цукром. Додати лимонний сік, яйця. Перемішати. Перелити суміш у каструлю. Додати шматочок вершкового масла. Поставити на повільний вогонь. Варити до загустіння. Постійно перемішувати.

05

Рясно змастити кремом нижній корж. Аналогічно зробити з рештою коржів. Верх крем не змащувати. Дістати охолоджений ганаш. Змастити верх і боки торта шоколадним ганашем.

06

Для цукрових квітів взяти мастику, барвник і патоку. На присипаній цукровою пудрою поверхні розгорнути невелику пластинку пофарбованої мастики. Зробити надрізи з однієї сторони. Далі скачати пластину трубочкою. Для надійного «склеювання» пелюсток використати патоку на кінчику зубочистки. Відрізати біля основи квітки зайву мастику. Таким чином зліпити потрібну кількість квітів і залишити їх сушитися кілька годин у закритому контейнері при кімнатній температурі.

07

Після цього викласти зроблені квіти на торт.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Торт лимонний – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua