Юшка з форелі - Image

Юшка з форелі

Number of servings: 4Cooking time: 45 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Юшка є однією з найдавніших страв російської кухні. Цікаво відзначити, що в XI-XII століттях юшкою називали будь-який суп. Тому в той час термін «юшка» завжди вимагав додаткового визначення: юшка куряча, юшка з лебеді, юшка горохова, юшка рибна. Але наприкінці XVII століття назва «юшка» закріплюється виключно за рибним супом. Різновидів юшки є багато. Хтось скаже, що юшка це не домашня страва, а похідна. Уявіть собі, галявина, блакитне небо, чисте прохолодне повітря, легкий серпанок туману над водою. Звичайно, в таких умовах не тільки юшка вийде смачнішою. Але якщо можливості на природу виїхати немає, тоді приготуйте юшку з форелі прямо на кухні. А сьорбаючи її мрійте, що в майбутньому ви будете їсти юшку на природі.

Ingredients

Вода

3 л.

Картопля

3 шт.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Лавровий лист

5 шт.

Перець чорний горошком

за смаком

Сіль

1 ст. л.

Кріп

1 пучок

Форель

2 кг.

Цибуля зелена

1 пучок

Preparation steps

01

Форель почистити, прибрати нутрощі, натерти сіллю. Покласти в каструлю, зверху накрити кришкою, прибрати поки в холодильник.

02

Воду в каструлі поставити на вогонь, довести до кипіння, посолити воду за смаком.

03

Картоплю помити, почистити, нарізати на кубики, висипати в киплячу воду.

04

Цибулю нарізати, висипати до картоплі в каструлю, коли картопля буде готова. Сюди ж додати чорний перець горошком, лавровий лист, варити 15 хвилин.

05

Дістати з холодильника рибу, покласти рибу в бульйон. Варити 20-30 хвилин на середньому вогні. Після, дістати рибу з каструлі, розділити її на шматочки порційні, розлити юшку по тарілках, покласти в кожну шматочок риби, посипати зеленню.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Юшка з форелі – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua