Збитень суздальський безалкогольний - Image

Збитень суздальський безалкогольний

Number of servings: 4Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Не всі знають значення слова "збитень". А між іншим, збитень - це старовинний східно-слов'янський напій з води, меду і прянощів, до числа яких за старих часів нерідко входили лікувальні трав'яні збори. Існує думка, що збитень бере свою назву від дієслова «збивати». Перша згадка про збитень як про напій, широко уживаний слов'янами, відноситься до літописних джерел дванадцятого століття. До появи в Росії чаю збитень, мабуть, був єдиним гарячим напоєм русів. Його готували в самоварах. Сьогодні ми вам пропонуємо зануритися в побут того староруського часу і приготувати збитень суздальський безалкогольний власноруч.

Ingredients

Мед

4 ст. л.

Кориця

15 г.

Гводика

15 г.

Кардамон

15 г.

Імбир

15 г.

Лавровий лист

15 г.

Вода

1 л.

Preparation steps

01

У каструлю з кип'яченою водою додати мед.

02

Суміш поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 20 хвилин, додати прянощі, варити 5 хвилин.

03

Готовий напій процідити, розлити по склянках.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Збитень суздальський безалкогольний – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua