Вареники з капустою і грибами - Image

Вареники з капустою і грибами

Number of servings: 6Cooking time: 2 hDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Хоч і кажуть, що вареники - це страва всіх слов'ян, все ж вона найчастіше зустрічається саме в українців. Швидко і легко приготувати для них прісне тісто, яке потім можна начинити найрізноманітнішою начинкою. І хоча першими варениками були саме з картоплею, з часом почали робити і з іншими начинками. Тушкована капуста з грибами навіть у такому вигляді - це вже смачна страва. А якщо з такою начинкою зробити вареники, то вони будуть фантастичними. Ними можна наїстися до упаду. Подавати їх можна зі шкварками, але можна і просто з вершковим маслом, якщо ви не любитель топленого сала. Це відмінний варіант для домашнього затишного обіду.

Ingredients

Борошно пшеничне

2 ст.

Вода крижана

1 ст.

Сіль

1 ч. л.

Олія рослинна

2 ст. л.

Капуста білокачанна свіжа

500 г.

Капуста квашена кисла

400 г.

Гриби сушені білі

100 г.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Сало підкопчене

150 г.

Перець мелений білий

за смаком

Preparation steps

01

Просіяти 2 ст. борошна на дошку, зробити в центрі ямку, додати 1 ч. л. солі і 2 ст. л. рослинної олії, однією рукою вливати крижану воду, другою замішувати тісто. Коли вийде однорідна маса, залишити на півгодини настоятися.

02

Викласти гриби в миску, залити 2 ст. теплої води, залишити на 1 годину. Після, промити, процідити через марлю воду з грибів і вилити в чисту каструлю. Додати гриби в ту ж каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, посолити, варити до м'якості грибів протягом 10-15 хвилин. Після, нарізати гриби дрібними шматочками, настій уварити наполовину.

03

Сало нарізати шматочками, викласти на велику сковороду, поставити на середній вогонь, витопити жир.

04

Нашаткувати, після дрібно порубати капусту, видалити качан. Цибулю дрібно нарізати. Залишити в сковороді з 2-3 ст. л. витопленого жиру, додати цибулю, обсмажити до м'якості 5-7 хвилин. Додати до цибулі капусту, влити грибний відвар, тушкувати 10 хвилин на середньому вогні.

05

Квашену капусту промити холодною водою, віджати, нарізати дрібно. Викласти квашену капусту і гриби в сковороду зі свіжою капустою, тушкувати під кришкою протягом 10 хвилин. Посолити і поперчити. Після остудити готову начинку.

06

Розкачати тісто в лист товщиною 2 мм., вирізати кола діаметром 5 см. У центр кожного викласти начинку, защипнути краї.

07

Готові вареники покласти на присипану борошном дошку. Варити порціями в солоній воді. Подавати з гарячими шкварками.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Вареники з капустою і грибами – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua