
Судак по-південному
Страва із судака чудово підійде тим, хто дотримується дієти. Так що хвилюватися за фігуру вже точно не доведеться. Адже м'ясо цієї риби є дієтичним продуктом. Білки, вітаміни, мікроелементи, амінокислоти - усе це містить мешканка морських глибин. Ну просто "золота рибка"! Судак готують різними способами: тушкують, смажать, запікають у духовці, готують на пару. І якщо ви відноситеся до любителів запеченої риби, вам неодмінно сподобається ця страва. Риба в парі з овочами - оригінальне поєднання улюблених продуктів. Погодьтеся, домашні страви мають бути простими і апетитними. Готуйте з нами і їжте із задоволенням!
Ingredients
Судак
900 г.
Баклажани
450 г.
Перець болгарський
300 г.
Цибуля ріпчаста
3 шт.
Морква
2 шт.
Томати
650 г.
Огірок
2 шт.
Перець гострий
за смаком
Часник
за смаком
Коріандр
за смаком
Сіль
за смаком
Чорний перець
за смаком
Лавровий лист
за смаком
Олія рослинна
100 мл.
Цибуля порей
2 шт.
Preparation steps
01
Свіжу рибу очистити від лушпиння (від хвоста до голови) і промити. Розрізати черево, видалити нутрощі і ще раз ретельно промити. Нарізати шматками, приправити сіллю і перцем. Відправити до холодильника і приступити до овочів.
02
Овочі помити, нарізати приблизно однаково. В першу чергу нарізати баклажани, а потім віджати. Після, почистити огірки і нарізати кубиками. Наступний на черзі - болгарський перець. Його нарізати великими часточками.
03
Моркву натерти на великій терці. Цибулю порей очистити і нарізати півкільцями, а цибулю ріпчасту дрібно посікти.
04
Вимити стручки червоного перцю, видалити насіння, а м'якуш нарізати тонкими смужками. Томати натерти на великій терці, заздалегідь видаливши з них шкірку.
05
Часник очистити, нарізати тонкими пластинками.
06
Баклажани обсмажити на рослинній олії, близько 2-3 хвилин. Висипати їх в окремий посуд. Цибулю ріпчасту обсмажити на середньому вогні 3 хвилини, додати цибулю порей і смажити до готовності. Після, викласти огірки, обсмажити, при цьому ретельно помішуючи.
07
Моркву також слід обсмажити. Потім додати часник, перець, перемішати і прогріти одну хвилину. Додати коріандр і прогріти ще одну хвилину.
08
Натерті раніше томати додати в овочеву суміш і перемішати з іншими інгредієнтами. Залишити тушкувати на повільному вогні близько 15 хвилин. Після закінчення тушкування посолити за смаком.
09
Викласти болгарський перець на дно форми для запікання, а зверху баклажани і приблизно третю частину приготованої овочевої томатної суміші. Присипати все злегка зеленню, додати декілька маленьких лаврових листків.
10
Рибу помістити у форму і сюди ж іншу овочеву томатну суміш. Накривши кришкою поставити в розігріту духовку до 160°C градусів. Запікати 60 хвилин з моменту закипання рідини.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores