
Роли з креветками й ікрою тобіко
Суші - це улюблена багатьма страва. Суші бувають з різними начинками. Сьогодні пропонуємо вам приготувати роли c креветками й ікрою тобіко. Ікра тобіко - це японська назва ікри риб, що відносяться до сімейства летючі риби. Вона є корисним морським делікатесом. Містить легко засвоювані цінні білки, жири, мінеральні солі, фосфор і калій, мікроелементи, весь комплекс вітамінів. Ікру рекомендують вживати при недокрів'ї, виснаженні, під час вагітності та при великих фізичних навантаженнях. Таким чином, приготувавши сьогодні роли c креветками й ікрою тобіко, ви наситите ваш організм всіма корисними речовинами. Ця страва поживна і одночасно з цим дієтична, так як від неї неможливо погладшати.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Round Grain Rice
300 г.
Akura Rice Vinegar 200ml
2 ч. л.
Delfin Frozen Peeled Shrimp 200g
500 г.
Vici Tobiko Frozen Flying Fish Red Roe 500g
50 г.
Katana Dried Seaweed Nori 5 Sheets
6 шт.
Salt Egypt
за смаком
Akvulya Still Water 2l
350 мл.
Vash Tsukor Sugar 10kg
2 ч. л.
Cucumber
1 шт.
Philadelphia Cheese 500g
100 г.
Lemon
0,5 шт.
Pickled Ginger
30 г.
Wasabi
за смаком
Preparation steps
01
Для початку потрібно приготувати рис. Промити рис під проточною водою, залити 350 мл. холодної води, довести до кипіння на великому вогні, потім накрити кришкою і варити 12 хвилин.
02
Після того як рис зварився, дати йому настоятися під кришкою ще 10 хвилин.
03
Приготувати заправку для рису: з'єднати по 2 чайні ложки рисового оцету, теплої води та цукру. Все добре перемішати, до розчинення цукру.
04
У готовий гарячий рис влити заправку, добре все перемішати і остудити.
05
Креветки промити під прохолодною водою.
06
У каструлі довести до кипіння воду, додати 1-2 чайні ложки солі і сік половини лимона. Потім викласти у воду креветки і варити 5-7 хвилин з моменту закипання.
07
Огірок помити, очистити від шкірки і нарізати тонкими смужками.
08
Креветки остудити і почистити.
09
Підготувати листи норі - відрізати від кожного листа 1/3 частини (використовується велика частина). Розподілити рис тонким шаром на норі, залишивши 2 см. зверху.
10
По центру розподілити 1-2 чайні ложки ікри тобіко.
11
Зверху ікри викласти смужку огірка і креветки.
12
Додати м'який сир, використовуючи кулінарний мішок.
13
Акуратно і щільно згорнути рол. Готовий рол залишити полежати на 7-10 хвилин швом вниз.
14
Потім роли розрізати на 6 рівних частин і подавати з маринованим імбирем і васабі.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores