
Рисова локшина з м'ясом і креветками
Вам доводилося готувати страви екзотичної тайської кухні? Основа тайської кухні - мистецтво п'яти смаків: солодкого, кислого, солоного, гіркого і гострого. Приготуйте за запропонованим рецептом рисову локшину з м'ясом і креветками, і Ви хоча б у крихітній мірі відчуєте екзотику Таїланду. Але ми не сумніваємося, що спробувавши це блюдо в тайському ресторані, Ви відразу ж помітили б велику різницю. Запропонована страва дуже цікава своєю смаковою палітрою, незвичайним поєднанням інгредієнтів. І, звичайно ж, традиційно використовуються соус і спеції. Це соєвий соус і перець чилі - одна з найбільш затребуваних у тайців спецій, яку вони вважають цілющою. Цінується в тайській кухні і імбир, що використовується в цьому рецепті.
Ingredients
Королівські креветки
10 шт.
Рисова локшина
300 г.
Стручкова квасоля
150 г.
Свинина
150 г.
Соєвий соус
45 мл.
Соняшникова олія
30 мл.
Яйце
1 шт.
Імбир
3 см.
Перець чилі мелений
0,25 ч. л.
Preparation steps
01
Рисову локшину відварити, як вказано на упаковці.
02
Креветки розморозити і почистити.
03
Свинину порізати кубиками й обсмажити на гарячій сковороді до золотистого кольору.
04
Імбир натерти на дрібній тертці і, коли свинина трохи підрум'яниться, додати в сковороду стручкову квасолю і імбир.
05
Через пару хвилин додати в сковороду креветки.
06
В окремій мисці збити яйце вилочкою і додати соєвий соус і спеції. Добре перемішати.
07
Потім вилити яйце в сковороду і добре перемішати.
08
Далі додати локшину і добре перемішати. Прогріти, помішуючи, так ще хвилини 2-3 і подавати гарячим.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores