
Картопляна запіканка з беконом і цибулею
Про картопляну запіканку знають давно і люблять її стільки ж часу. Ще у фільмі "Дівчата" головна героїня перераховувала безліч страв, у яких використовують картоплю. У тому числі і картопляну запіканку. Звичайно, часу пройшло досить багато, з'являються нові страви, вдосконалюються старі. Ось, як, наприклад, наш наступний рецепт. Ми поклали в картопляну запіканку бекон і отримали досить свіжу та оновлену страву, яка порадує всю вашу родину, якщо ви, все ж, вирішите її приготувати. Адже це страва виходить досить ситною завдяки картоплі, бекон робить її соковитою, ну а цибуля і приправи, звичайно ж, більш ароматним.
Ingredients
Масло вершкове
25 г.
Цибуля ріпчаста
120 г.
Часник
1 зуб.
Бекон
200 г.
Картопля
900 г.
Вершки
750 мл.
Горіх мускатний
5 г.
Сіль
за смаком
Preparation steps
01
Розігріти духовку до 180°C градусів. Цибулю і часник очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Розтопити масло в сковороді, обсмажити на ньому цибулю і часник до золотистого кольору.
02
Викласти цибулю і часник, а потім обсмажити скибочки бекону. Картоплю помити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Форму змастити вершковим маслом.
03
У форму на дно викласти картоплю, потім цибулю і бекон. Додати сіль і перець. Вершки перемішати з мускатним горіхом, сіллю і перцем, а потім вилити соус в форму. Поставити форму в розігріту духовку і запікати близько 80-90 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores