
Судак по-київськи
Мабуть, назва цієї чудесної страви з'явилася від того, що давним-давно хтось першим додумався приготувати судака саме з картоплею і під таким чудовим соусом. Сталося це в славній столиці, і з тих пір рецепт має таку назву. Але суть навіть не в цьому. А в тому, що риба, приготовлена в духовці, - це завжди чудово. Ви можете дивуватися, але страва виходить настільки ситною і в той же час соковитою і не жирною, що вас це вразить не менше, аніж сам смак цієї цікавого страви. Завдяки соусу риба виходить ще більш соковитою і смачною. Так що можете сміливо готувати таку страву до приходу друзів або родичів. Тому що виглядає вона досить вишукано.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Dobra Ryba Delicate Herring 500g
100 г.
Oliyar Refined Sunflower Oil 1l
40 г.
Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g
80 г.
Khersonskyy Syr Korolivskyy Cheese 45%
15 г.
Tse-Yaytse! Chicken Eggs С1 15pcs
1 шт.
Homemade Butter
10 г.
Packed Potatoes
100 г.
Giacondi Chardonnay White Dry Wine 11.5% 3l
20 г.
Flagman Peeled Headless Boiled-Frozen Cocktail Shrimp 160g
30 г.
Salt Egypt
за смаком
Maestro de Oliva Pitted Black Olives 360g
за смаком
7 Flour 1kg
50 г.
Preparation steps
01
Спочатку потрібно нечищену картоплю відварити та почистити. Нарізати картоплю шматочками товщиною 1 см. Розігріти на сковороді олію. Викласти в розігріту олію шматочки картоплі та обсмажити з двох сторін до золотистого кольору. Поперчити філе судака. Посолити. Обваляти рибу в борошні.
02
Окремо викласти рибу в розігріту олію та обсмажити з двох сторін до золотистої скоринки. Сковорідку або деко застелити пергаментом, на нього покласти шматочки картоплі, а на картоплю викласти судак.
03
Варене яйце розрізати на дві частини. Викласти половинки яйця на рибу. Тепер потрібно приготувати соус. На сковорідці розігріти вершкове масло. Викласти в масло креветки. Додати трохи білого вина та довести до кипіння. Коли вийде запах спирту, влити вершки, довести до кипіння, приправити сухим бульйонним кубиком та дати трохи покипіти. Викласти отриманий соус на яйця. Посипати тертим сиром. Поставити сковорідку в розігріту до 180ºС духовку на 10 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores