
Піца "Вікінг"
Піца вважається стравою, яка зародилася в Італії і спочатку була їжею для бідняків. Але існує суперечка про те, що піцу винайшли вікінги. Норвезькі вчені твердять весь час саме про цей факт. Важко сказати хто правий, а хто не правий. Але піца - це страва смачна. Головним чином піца поширилася в США, Європі і на пострадянському просторі. З'являються все нові і нові розвинені мережі піцерій, більшість з яких пропонують безкоштовну доставку піци за адресою замовника. Але в той час, як ведуться суперечки про походження страви, а десь комусь доставляють піцу додому, ми вам пропонуємо приготувати свою домашню піцу "Вікінг" і насолодитися духом давніх переказів про відважні подвиги вікінгів.
Ingredients
Дріжджі сухі
7 г.
Сіль
3 г.
Вода
120 мл.
Вино червоне напівсолодке
70 мл.
Цукор
1 ст. л.
Олія оливкова
3 ст. л.
Борошно пшеничне
1,8 ст.
Цибуля ріпчаста
1/2 шт.
Горошок консервований
30 г.
Кукурудза консервована
30 г.
Гриби печериці
80 г.
Куряче філе
200 г.
Соус томатний
2 ст. л.
Сир твердий
150 г.
Перець чорний мелений
1/4 ч. л
Preparation steps
01
Приготувати тісто. Сухі дріжджі з'єднати з борошном.
02
У борошняну суміш додати оливкову олію. Додати воду і вино.
03
Поступово, вимішуючи борошно, замісити тісто. Тісто має бути м'яким і злегка липнути до рук.
04
Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на 1,5 години.
05
Тісто рівномірно розподілити руками по всій площі форми. Змастити тісто томатним соусом.
06
Зверху рівномірно викласти тонко порізані печериці.
07
Наступний шар - горошок і кукурудза.
08
Зверху викласти дрібно порізане відварене куряче філе.
09
На філе покласти дуже тонко порізану півкільцями цибулю. Цибулю скропити оливковою олією і поперчити.
10
Зверху викласти натертий сир.
11
Запікати піцу 15 хвилин при 200°С.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores