
Карі з яблуками і нутом
Традиційно приправа карі повинна готуватися безпосередньо перед приготуванням їжі. В Індії люди змішують карі з суміші різних приправ. Але головним інгредієнтом повинна бути куркума, якої повинно бути не менше 25% від усієї приправи. Карі не можна довго зберігати, бо порошок його листя дуже швидко випаровує ефірні масла. З цього можна зробити висновок, що на прилавки наших магазинів надходить видозмінена приправа, що відрізняється від оригіналу, який навряд чи доживе до прибуття на наші кухні. До складу карі повинен також входити коріандр, обов'язковий інгредієнт - кайенский перець. Ці три прянощі є обов'язковими для карі, всі інші спеції можуть додаватися за бажанням, наприклад мускатний горіх, кмин, гвоздика, кориця, імбир, кардамон, базилік, часник, м'ята, різні перці, фенхель та інші.
Ingredients for the recipe
Ingredients
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
1 ст. л.
Carmencita Curry 40g
6 ч. л.
Packed Onion from 3kg
1 шт.
Cosmia Bio Solid Shampoo with Lavender and Ginger Extracts 85g
2 ст. л.
Garlic
4 зубчика
Cilantro 70g
100 г.
Hurman Peeled Tomatoes in Their Own Juice 320g
800 г.
Brandbar Green Apple Syrup 0.7l
2 шт.
Auchan Canned Chickpea
850 г.
Mlekovita Natural Yogurt 3% 1kg
250 мл.
Casa Rinaldi Lemon Juice 200ml
1 ст. л.
Preparation steps
01
Цибулю нарізати півкільцями. Часник подрібнити. Яблука очистити від шкірки і серцевини і порізати невеликими шматочками. Нут промити і просушити.
02
Розігріти оливкову олію у великому сотейнику на середньому вогні. Додати карі і обсмажити хвилину. Потім додати цибулю, імбир і часник. Обсмажити 2-3 хвилини.
03
Додати кінзу, помідори, яблука і нут. Накрити кришкою і тушкувати до м'якості 30-40 хвилин.
04
Зняти з вогню і вмішати лимонний сік.
05
Перед подачею вмішати йогурт.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores