Короп з медом - Image

Короп з медом

Number of servings: 4Cooking time: 2 h 40 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Так склалося, що у китайських імператорів серед всієї риби в особливій пошані був саме короп, адже він вважався великими ласощами, справжнім делікатесом, доступним лише обраним. З цієї країни короп поширився по всій Азії та далеко за її межі. Виявляється, своє ім'я ця річкова рибка отримала не випадково, а за високу плодючість і швидкий розвиток, а в перекладі із грецької «короп» перекладається як «плід», «урожай». У кулінарії риба зайняла почесне місце у всіх жителів нашої країни як на буденному, так і на святковому столі. Вашій увазі один з найвдаліших варіантів приготування цієї «царської» рибки – короп з медом – найніжніше м'ясо, запечене у фользі з ароматними спеціями, медом і родзинками.

Ingredients

Короп

1 кг.

Цибуля

2 шт.

Мед

6 ст. л.

Олія

50 г.

Родзинки

150 г.

Спеції

за смаком

Preparation steps

01

Змішати в ємності спеції: коріандр мелений, мускатний горіх, сіль, мелений перець. Натерти сумішшю заздалегідь очищеного і помитого коропа.

02

Наступний крок - приготувати медовий соус. Для цього: в сковороду налити олію, висипати нарізану цибулю і трішки її обсмажити. Потім додати мед, вершкове масло і родзинки. Помішувати суміш, доки мед і масло не розчиняться. Після, дати настоятися солодкому соусу.

03

Включити розігріватися духовку на 200ºС. Узяти глибоку посудину для запікання. Налити в неї 2-3 ложки соусу, обов'язково, щоб він покрив дно. На рибі зробити неглибокі надрізи. Покласти її в посудину. Вилити зверху увесь соус.

04

Стягнути фольгою і відправити запікатися в духовку. Через 40 хвилин зменшити вогонь до 170ºС і готувати ще 60 хвилин. Готову рибу настояти 30 хвилин, не знімаючи фольги. Потім її видалити.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Короп з медом – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua