Капуста квашена - Image

Капуста квашена

Number of servings: 8Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Правильно заквашена капуста не повинна вийти з гірчинкою. Для цього треба знати деякі правила. Як вже відомо з рецепту, капуста бродить близько трьох діб, і протягом цього часу її необхідно протикати довгим ножем до самого дна. Про свою готовність капуста розповість сама - піна, що утворилася при бродінні, зникне, а колір розсолу стане світліший. Ховаємо готову капусту в холодильник і насолоджуємося корисним продуктом. Квашена капуста лідер за вмістом вітаміну С, К, й інших важливих для організму цілющих складових. Тепер стає зрозуміло, що цей овоч є за що полюбити, адже добова доза складає всього 150 г., щоб задовольнити організм в одній з його потреб у вітаміні С.

Ingredients

Капуста

2,5 кг.

Морква

500 г.

Сіль

50 г.

Preparation steps

01

Капусту вимити. Видалити верхні пошкоджені листочки. Розрізати на 4 частини. Нашаткувати з допомоги терки.

02

Очищену моркву натерти на великій терці. Сіль всипати в миску. Частину капусти (4 жмені) викласти в каструлю. Посипати сіллю.

03

Капусту слід гарненько перемішати. Розім'яти з сіллю до утворення соку. Потім додати в капусту невелику кількість моркви. Перемішати.

04

Останній етап - затрамбувати капусту. Качалкою, по черзі додаючи інгредієнти, утрамбувати всю капусту. Потім руками притиснути капусту.

05

Накрити капусту тарілкою і придавити яким-небудь вантажем. З краю увіткнути качалку. Залишити на три доби бродити при кімнатній температурі.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Капуста квашена – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua