
Яловича печінка з морквою і апельсином
Всім відомо, що печінка - один із самих корисних м'ясних продуктів, який є для людини джерелом легкозасвоюваного заліза. У ній містяться дефіцитні амінокислоти, маса вітамінів і мінералів. Страви з печінки обов'язково повинні бути в раціоні будь-якої людини, а особливо тих, хто ще росте і, звичайно, тих, хто відчуває підвищені фізичні або розумові навантаження. Основний інгредієнт запропонованого рецепта - яловича печінка. Найголовніша порада: не пережарьте печінку! Тоді вона вийде смачною, ніжною і вбере аромати інших інгредієнтів: хересу, апельсинового соку і морквяно-цибулевого гарніру. Ці складові нашої страви щедро поділяться з печінкою своїми апетитними ароматами.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Hame Beef with Liver Puree 100g
750 г.
Orange
1 шт.
Onion
1 шт.
Carrots
400 г.
Masandra Xeres white strong wine 17% 0.75l
60 мл.
Vash Tsukor Sugar 10kg
1 ч. л.
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
7 Flour 1kg
за смаком
Tsarska Oliia Refined Sunflower Oil 0.5l
за смаком
Preparation steps
01
Печінку промити, звільнити її від плівок і судин, нарізати продовгуватими шматочками, приблизно 1 см. завтовшки.
02
Цибулю дрібно нарізати.
03
Моркву натерти на крупній тертці.
04
Зняти цедру з апельсина. Вичавити сік.
05
Цедру злегка обсмажити на розжареній олії, додати в олію цибулю, обсмажувати до золотистого кольору. До обсмаженої цибулі додати моркву, помішуючи, готувати, поки морква не стане м'якою і не віддасть свій колір цибулі, додати сіль і цукор.
06
Влити апельсиновий сік, перемішати і зняти з вогню.
07
Шматки печінки панірувати в борошні. На іншій сковороді обсмажити на сильному вогні печінку дуже недовго, не більше 2-3 хвилин, до рум'яної скоринки.
08
Посолити, влити херес, трохи випарити. Потім викласти поверх печінки морквяний гарнір разом із соком, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 10-12 хвилин. В кінці вогонь погасити і залишити на плиті на 7-10 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores