Чилі кон карне - Image

Чилі кон карне

Number of servings: 4Cooking time: 3 hDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Бажана гостя, мексиканська кухня із нотками іспанських традицій уміє дивувати. Цього разу підкорювати нас буде страва Чилі кон карне (що з іспанської означає "чилі з м'ясом"). Набір продуктів незвичайний. Тут і гострота (перець чилі) і пікантна солодкість (шоколад) - набір кулінарних мексиканських особливостей. Наприклад, м'ясо й асорті з різних добавок і спецій давно стале і звичне поєднання, і може мінятися залежно від смакових переваг. Також, за бажанням, можна зменшити у страві гостроту. Вийде в міру гостро і збадьорююче. Обов'язково виділіть час на приготування страви мексиканської кухні!

Ingredients

Яловичина

700 г.

Прянощі (зіра, орегано, чілі мелений)

1 ч. л.

Часник

3 часточки

Квасоля червона у власному соку

500 г.

Гіркий шоколад

15 г.

Олія

5 ст. л.

Цибуля

1 шт.

Перець солодкий

1/2 шт.

Помідори (консервовані)

650 г.

Цукор

25 г.

Лайм

1 шт.

Перець чилі

2 шт.

Preparation steps

01

М'ясо (яловичину) порізати на дуже маленькі шматочки. Покласти в миску і ненадовго відкласти у сторону.

02

У сковороді підігріти соняшникову олію. Узяти м'ясо і обсмажити. Готування яловичини повинне дійти від випарювання рідини до початку зарум'янювання.

03

Перейти до прянощів і овочів. Орегано, перець чілі і зіру змішати в ступці і подрібнити.

04

Овочі очистити і помити: часник, чилі, цибулю, болгарський перець. Нарізати кубиками і покласти в миску.

05

Тим часом, обсмажене м'ясо перекласти в каструлю. У сковороду, де готувалося м'ясо всипати цибулю. Обсмажити до прозорості і підсипати інші овочі. Помішати все і готувати 3 хвилини. Засипати спеції.

06

На слабкому вогні протушкувати суміш ще 3 хвилини. Готову овочеву суміш висипати в каструлю з м'ясом.

07

Залити вміст каструлі консервованими томатами. Потім - 1/2 склянки окропу (можна замінити бульйоном). Посолити. Додати цукор і перемішати.

08

Тушкувати 90 хвилин на слабенькому вогні. Після - засипати квасолю. В цей час розрізати лайм навпіл. Видавити з половинки сік. Влити в каструлю.

09

Не забувати помішувати. Тушкувати, накривши кришкою, ще 30 хвилин. Шоколад (гіркий) поламати на шматочки і за 5 хвилин до готовності страви всипати в каструлю. Знову добре перемішати. Готово!

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Seabass baked in foil

Seabass baked in foil

2

30 min

Чилі кон карне – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua