
Халва з моркви
Халва - це дуже смачний східний десерт. Мало хто знає історію виникнення халви. А між тим перші згадки про ці солодощі датуються п'ятим століттям до нашої ери. Батьківщиною халви вважається найкрасивіша країна сходу, країна зі своїми унікальними традиціями - Іран. Іран тоді називався Персією. Це була найпотужніша держава. Потім халва зі своєї батьківщини пошириться на весь світ. І кожна країна винайде свій вид халви. І ми представляємо вам рецепт унікальної халви з моркви. Така халва виникла і дуже поширена в Індії. Її ще й називають індійська халва. Вона має приголомшливий ніжний смак. А ще халва неймовірно корисна, завдяки високому вмісту моркви в ній.
Ingredients
Морква
350 г.
Вершкове масло
200 г.
Манна крупа
30 г.
Родзинки
50 г.
Кеш'ю
50 г.
Вершки
250 мл.
Молоко
250 мл.
Кардамон
10 г.
Цукор
100 г.
Preparation steps
01
Дрібно натерти моркву. Розігріти сковороду з вершковим маслом. Обсмажити кардамон, моркву і цукор, постійно помішуючи.
02
Додати манну крупу, дрібно нарізані кешью і родзинки. Залити все сумішшю молока і вершків. Варити 1 годину, помішуючи.
03
Морквяну масу помістити у форму, дати охолонути і відправити в холодильник.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores