Запечена картопля по-французьки - Image

Запечена картопля по-французьки

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Свій повсякденний раціон без картоплі не уявляють жителі багатьох країн по всьому світу. А багато національностей взагалі вважають картопля своїм стратегічним продуктом. На Україні картопля визнана взагалі національним продуктом. Батьківщиною картоплі між іншим є Південна Америка . З того моменту , коли картопля поширився за межі своєї історичної батьківщини - Америки він зайняв провідну позицію в національних кухнях всього світу. Картопля входить до складу багатьох страв. Сьогодні ми вам пропонуємо ще одне прекрасне і недороге блюдо , основою якого є картопля. Запечена картопля може бути універсальним гарніром або ж повноцінним самостійним блюдом.

Ingredients

Картопля

600 г

Філе куряче

400 г

Помідори

400 г

Сіль

за смаком

Перець чорний

за смаком

Сир

350 г

Олія рослинна

10 мл

Майонез

за смаком

Preparation steps

01

Картоплю помити, очистити і нарізати тонкими скибочками. Деко або форму змастити олією, викласти на дно скибочки картоплі. Додати за смаком сіль і перець.

02

Куряче філе зварити до готовності в підсоленій воді, потім охолодити. Покласти курку в чашу блендера і подрібнити. Додати майонез і добре перемішати. Викласти курку на картоплю.

03

Духовку розігріти до 200 градусів. Помідори помити, також нарізати тонкими скибочками і покласти на курку. Сир натерти на крупній тертці і покрити шаром сиру помідори.

04

Деко або форму поставити в розігріту духовку, запікати близько 15 хвилин, а потім знизити температуру до 150 градусів і запікати ще близько 30 хвилин. Подавати, прикрасивши зеленню.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Запечена картопля по-французьки – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua