
Яблучний чатні
Чатні - це специфічна індійська страва, а точніше приправи до головної страви. Їх додають спеціально, щоб вони відтіняли смак основного блюда. Наприклад, гострі чатні добре поєднуються з негострими стравами. А своїм яскравим кольором прикрашають стіл. Зазвичай чатні роблять із фруктів, хоча є рецепти і з овочів. І хоча на їх приготування йде досить багато часу, так як потрібно варити чатні до тих пір, поки компоненти повністю не розваряться, все ж вони досить популярні в Індії і за межами. Зазвичай чатні досить солодкі і приємні на смак. Їх подають з метою підвищити апетит і поліпшити травлення. Зазвичай чатні подають окремо.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Svit Fruktiv Dried Sliced Red Apples 50g
1 кг.
Vash Tsukor Sugar 10kg
150 г.
Garlic
2 зубчика
Spice Ground Ginger
0,5 ч. л.
Borges Apple Vinegar 250ml
100 мл.
Eco Ground Nutmeg
0,5 ч. л.
Eco Ground Cinnamon
0,5 ч. л.
Red Pepper
0,5 ч. л.
Spice Clove Ground
0,5 ч. л.
Preparation steps
01
Очистити яблука від шкірки, видалити серцевини, нарізати дрібними кубиками. Засипати фрукти цукром, помістити в каструлю і довести до кипіння, помішуючи.
02
Дрібно порізати часник і кинути його в каструлю до яблук. Додати спеції і влити яблучний оцет.
03
Варити чатні 60 хвилин на маленькому вогні, часто помішуючи.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores