Вишневий чизкейк - Image

Вишневий чизкейк

Number of servings: 8Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Dinner

Хороший смачний рецепт домашнього чизкейка. Цей десерт любить багато людей за його м'який і ніжний смак. Ми хочемо запропонувати вам трохи змінений варіант домашнього чизкейка. Він виходить не гірший, ніж той, що ви замовляєте в кафе. До того ж ми додали вишню в десерт. Вона надає чізкейку легкий кислуватий смак, але при цьому вона добре поєднується із сиром і робить десерт ще більш приємним, він просто тане в роті. Не забуваємо і про користь сиру і вишні. Адже в них дуже багато вітамінів і мікроелементів. Десерт, який і смачний, і корисний - це відмінний варіант для приємної сімейної вечері. Або навіть невеликого свята в колі близьких друзів.

Ingredients

Пісочне печиво

200 г.

Вершкове масло

90 г.

Сир рікота

450 г.

Цукор

6 ст. л. + ще трохи для посипки вишні

Лимон

4 шт.

Вершки 33-35%

150 мл.

Желатин

3,5 ч. л.

Вишня (консервована або свіжа)

400 г.

Preparation steps

01

Роз'ємну форму для торта викласти пергаментним папером.

02

Печиво подрібнити блендером до стану дрібної крихти.

03

У каструльці розтопити масло. Додати крихту печива і перемішати до однорідного стану.

04

Рівномірно викласти цю суміш у форму, злегка притискаючи ложкою.

05

З лимонів вичавити сік і зняти з них цедру.

06

З'єднати рікоту, лимонну цедру і цукор, перемішати.

07

Збити міксером охолоджені вершки, додати в цю суміш і ще раз ретельно перемішати.

08

Желатин залити лимонним соком. Нагріти на водяній бані до повного розчинення желатину.

09

Ввестиь його в сирно-вершкову масу і дуже добре перемішати.

10

Вилити масу у форму на основу з печива, розрівняти. Помістити в холодильник мінімум на 2 години.

11

Якщо використовується свіжа вишня, видалити з неї кісточки, присипати цукром і дати настоятися до появи соку. Якщо використовується консервована вишня, відразу злити сік в каструльку.

12

Довести сік до кипіння і кип'ятити на малому вогні близько 10 хвилин - необхідно, щоб кількість рідини зменшилася на три чверті. Зняти сироп з вогню і остудити.

13

Застиглий чізкейк дістати з форми, викласти на нього вишні, залити їх вишневим сиропом - десерт можна подавати. За бажанням можна прикрасити чізкейк листочками м'яти і збитими вершками.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Вишневий чизкейк – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua