Шоколадний мармуровий чізкейк - Image

Шоколадний мармуровий чізкейк

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Хоч історія створення цього тортика йде коренями в Древню Грецію, але не виключено, що до нас ця страва прийшла з Америки. Спочатку при приготуванні цієї хмарки легкої сирної маси використовували кисломолочний сир, але сучасні тенденції в кулінарії та її активний розвиток внесли свої корективи: вершковий сир потіснив кисломолочний, і став головним інгредієнтом в цій страві. Крокуючи в ногу з часом ми не могли не представити новий варіант, більш повітряний і смачний, з сучасним американським фірмовим смаком. Як правило шоколад використовують чорний гіркий, але для любителів солодкого дозволяється використовувати молочний. До вашої уваги - шоколадний мармуровий чізкейк. Отримайте солодке задоволення разом з нами!

Ingredients

Бісквітна крихта

150 г.

Шоколад

150 г.

Масло вершкове

125 г.

Ванільний цукор

2 ч. л.

Цукрова пудра

250 г.

Вершковий сир

750 г.

Яйце

2 шт.

Preparation steps

01

Поставити шоколад (бажано гіркий) на водяну баню, доки він повністю не розтане.

02

Підготувати форму для випікання (часто, це кругла ємність діаметром 22 см., висота - 6 см.). Вирізати пергамент по діаметру основи і вистелити ним дно форми. Боки змастити вершковим маслом.

03

Розтоплене вершкове масло (75 г.) з'єднати з бісквітною крихтою. Додати трохи ванільного цукру (1 ч. л.) і перемішати. Викласти бісквітну основу на дно форми. Столовою ложкою розподілити основу по усьому діаметру. Поставити охолоджуватися в холодильник.

04

Перейти до приготування сирного крему. Вершковий сир треба злегка розм'якшити (це можна зробити за допомогою ложки або лопатки). До сиру додати 250 г. цукрової пудри і збити міксером. Повинна вийти пишна і стійка маса. В отриману масу додати 1 ч. л. ванільного цукру і 2 яйця. Все перемішати.

05

У миску до розтопленого шоколаду підмісити 1/3 частини сирної маси. Перемішати лопаткою.

06

Дістати форму з холодильника. Зверху бісквітної основи викласти білу сирну масу. Розрівняти по усьому діаметру.

07

У кондитерський мішок помістити шоколадну масу. Вставити мішок у середину сирної маси і круговими рухами викласти шоколад. За допомогою ножа зробити розводи. Виходить малюнок схожий на "мармур".

08

Відправити чізкейк випікати в духовку на 60 хв. при температурі 160ºС. Готовий десерт не виймати відразу, дати постояти 15 хв. Потім вийняти з духовки. Коли він трохи охолоне, витягнути з форми.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min