
Шоколадний кекс із фісташками
Станьте на день кондитером-чарівником і створіть цей диво-десерт. Професіоналом для випічки кексу бути необов'язково, з цим рецептом легко впоратися. Основними і головними критеріями при виборі продуктів повинні бути: фісташки - несолоні, шоколад - тільки гіркий, а цукор використовувати коричневий, в іншому - ніяких заборон (хіба, що в кількості). Декілька тисячоліть тому фісташки використали в їжу як дуже смачні ласощі і корисний продукт, що містить велику кількість антиоксидантів. Всього 10 горіхів достатньо, щоб наситити організм вітаміном В6. В Ірані навіть поклонялися фісташковому дереву, як символу достатку. Шоколад і фісташки відмінний мікс в ніжному десерті, а також прекрасний привід запросити друзів на чашку чаю.
Ingredients
Фісташки
50 г.
Борошно
180 г.
Яйце
1 шт.
Цукор (коричневий)
100 г.
Шоколад гіркий
150 г.
Розпушувач
10 г.
Сметана
2 ст. л.
Вершкове масло
100 г.
Какао
2 ст. л.
Молоко
100 мл.
Preparation steps
01
Фісташки очистити. Перекласти в миску. Відставити.
02
Узяти велику миску. Помістити вершкове масло. Засипати цукром (100 г.). Збити.
03
У окремій посудині збити трішки яйце. Збиваючи масло, потихеньку, приблизно по 1 ч. л. додати яйце. Потім сметану. Утворити однорідну масу.
04
Узяти гіркий шоколад (100 г.), розтопити на водяній бані. Додати теплого молока.
05
Отриману раніше масу засипати просіяним борошном (заздалегідь змішаним з розпушувачем і какао). Збити до утворення однорідної маси.
06
Додати в тісто розтоплений шоколад і фісташки. Поламати 50 г. шоколаду (цілого) на маленькі шматочки і всипати слідом за фісташками. Вимісити густе тісто.
07
Розігріти духовку до 180ºС. Форму вистилити кулінарним папером. Викласти тісто. Випікати 45 хвилин в розігрітій духовці.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores