Житній хліб із родзинками - Image

Житній хліб із родзинками

Number of servings: 8Cooking time: 2 h 10 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Житній хліб з родзинками не тільки стане закускою до різних страв, він подарує вам заряд сили та енергії. Адже саме цей хліб служить джерелом енергії для людського організму. Він відмінно підійде, якщо ви сидите на дієті або ж є прихильником здорового харчування. Хліб сприяє травленню, допомагає збалансувати рівень холестерину, стимулює діяльність мозку і навіть зміцнює м'язи. Його аромат зведе з розуму будь-кого, а смак буде снитися ночами. Повірте, смак хліба виправдає всі засоби і зусилля, витрачені на його випічку. До того ж, з хліба вийдуть дуже смачні бутерброди - як з м'ясом, так і без нього.

Ingredients

Пшеничне борошно

250 г.

Житнє борошно

200 г.

Сухі дріжджі

4 г.

Сіль

2 г.

Темний тростинний цукор

50 г.

Вершкове масло

50 г.

Родзинки

75 г.

Сухе молоко

37 г.

Preparation steps

01

Розчинити дріжджі в 250 мл. теплої води, додати цукор, перемішати та залишити на 15 хвилин. Вершкове масло розм'якшити. Просіяти обидва види борошна, змішати з сухим молоком, сіллю та родзинками.

02

В середину масси залити розведені у воді дріжджі, додати масло. Замісити тісто, накрити та поставити в тепле місце на 1 годину.

03

Сформувати буханець хліба, залишити на 45 хвилин. Зробити зверху глибокі надрізи, змастити водою та присипати житнім борошном. Застелити деко папером. Випікати хліб в духовці 55 хвилин при температурі 180°С.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min