
Малина в кремі сабайон
Сабайон – класичний італійський крем зі збитих яєчних жовтків з цукром і вином (лікером, шампанським). Отриману суміш готують на водяній бані, потім подають у гарячому або охолодженому вигляді. Цей яєчний крем вперше був приготований в далекому ХVI столітті італійським кухарем Скаппі. У загальному розумінні «сабайонами» називають різновид італійських десертів зі збитих жовтків з фруктами і алкоголем. Навчившись готувати цей ніжний крем, Ви значно розширите Вашу домашню колекцію десертів і випічки. Адже з сабайону виходить дивовижний фруктовий мус, морозиво і навіть тортики. Сьогодні ж пропонуємо насолодитися малиною в кремі сабайон – чудовим п'янким десертом зі стиглою ягодою.
Ingredients
Жовток яєчний
4 шт.
Пудра цукрова
50 г.
Лікер
10 мл.
Вода
20 мл.
Вершки 33-35%
100 мл.
Малина
340 г.
Preparation steps
01
Жовтки збити з цукром в пишну масу. Додати воду, лікер і ще раз збити. Поставити на водяну баню і збивати близько 4 хвилин. Поставити миску з кремом на лід і збити до густого стану.
02
Збити вершки до стану густої піни. Додати вершки до жовткової маси і довести крем до однорідної консистенції. Малину помити (або розморозити). Викласти в келихи малину і крем. Прикрасити ягодами малини і, за бажанням, м'ятою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores