
Новорічне печиво на ялинку
Коли на ступає холодна пора, хочеться хоч якось наблизити чарівництво і святковий настрій на передодні Нового року. Хто прикрашає будинок сніжинками, хто біжить купувати різні гірлянди та інші дрібниці. Але й кулінарія не поступається. І тому ми пропонуємо вам спекти святкове печиво, яким можна навіть прикрасити ялинку. Воно виходить дуже легке і пісочне. А головне, що це точно сподобається вашим діткам, і вони самі захочуть повісити печиво на ялинку, щоб потім самим же і з'їсти. Це може навіть перетворитися на хорошу забаву. Дитина точно не поранить такими "іграшками", але буде пишатися, що допомагала вам прикрасити святкову ялинку.
Ingredients
Масло вершкове
50 г.
Цукор
150 г.
Яйця
2 шт.
Мед
2 ст. л.
Сметана
30 г.
Імбир мелений
за смаком
Кориця мелена
за смаком
Борошно
600 г.
Розпушувач тіста
1 ч. л.
Кип'ячена вода
3 ст. л.
Цукрова пудра
100 г.
Харчові барвники (різні кольори)
3 пачки
Preparation steps
01
Розтерти масло з медом, додати цукор, сметану і яйця, перемішати.
02
Додати в масу спеції. Борошно змішати з розпушувачем тіста і додати також в масу.
03
Замісити тісто і залишити його в холодильнику на 40 хвилин.
04
Тісто розкачати в пласт товщиною близько 3 міліметрів, за допомогою формочок вирізати фігурки, зробити зверху отвір для стрічки.
05
Отримані фігури викласти на деко, викладене папером для випічки і запікати 10 хвилин при температурі 180°C.
06
Перемішати цукрову пудру з 3 ст. л. звичайної кип'яченої води. Повинна вийти не густа, але, в той же час, і не рідка маса. Потім розділити її на частини, залежно від того, скільки різних кольорів харчових барвників. У кожну частину додати по одному кольору харчового барвника і ретельно перемішати.
07
Печиво розмалювати зверху отриманою глазур'ю.
08
Дати печиву підсохнути і повісити на ялинку.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores