Лимонний мус - Image

Лимонний мус

Number of servings: 4Cooking time: 35 minDifficulty: EasyMeal: Dinner

Як відомо, лимон - відмінний засіб для втамування спраги. Але з'їсти звичайний лимон далеко не кожному під силу. Тому ми хочемо запропонувати вам лимонний мус - відмінний варіант десерту у спекотний літній день. Та й не тільки літній. Лимон дуже корисний у більш холодні пори року, коли є вірогідність захворіти, коли треба проводити профілактику. Він приємно порадує вас ніжним смаком в будь-яку пору року. Лимонний мус чудово освіжає своїми цитрусовими нотками! Його можна приготувати багато за один раз і зберігати в холодильнику, щоб кожен день насолоджуватися цим приємним смаком.

Ingredients

Лимони

4 шт.

Цукор

250 г.

Яйця (жовтки)

6 шт.

Вершкове масло

100 г.

Вершки 35%

300 мл.

Preparation steps

01

Два лимона розрізати навпіл, ложкою видалити м'якоть. Половинки відкласти в бік. З м'якоті віджати сік. Із решти лимонів зняти дрібною теркою цедру, м'якоть подрібнити, видаливши кісточки.

02

Збити до однорідної маси лимонний сік, цедру, 150 г. цукру і жовтки. Готувати на водяній бані, постійно розмішуючи, поки суміш не загусне до стану крему.

03

Зняти з вогню. Додати нарізане невеликими шматочками вершкове масло. Помішувати, поки масло повністю не розійдеться. Вершки збити і додати в крем. Акуратно перемішати, дати охолонути, потім перекласти в холодильник.

04

Змішати в сотейнику 250 мл. води, решту цукру і подрібнену м'якоть лимона. Готувати на середньому вогні, поки сироп не загусне. Дати охолонути до кімнатної температури, потім поставити в холодильник.

05

Розкласти крем по половинках лимонів, зверху полити лимонним сиропом. Можна посипати подрібненими горішками.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Лимонний мус – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua