Каталонський крем Crema catalana - Image

Каталонський крем Crema catalana

Number of servings: 6Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Представляємо вашій увазі рецепт крему Каталана (crema catalana). Даний крем є найголовнішим каталонським десертом. Його особливістю є те, що традиція поїдання крему 19 березня народилася в Каталонії дуже давно. Саме в цей день 19 березня в Каталонії відзначають закінчення зими і вшановують святого Йосипа, а ще цей день вважається Днем Батька. Це дуже домашня і стара традиція, яка обросла безліччю легенд. Тому сьогодні пропонуємо відчути себе гарячими каталонцями і поласувати даним десертом. Такий чудовий десерт під твердою карамельною скоринкою дуже добре поєднується з печивом або фруктами. А ще дуже добре цей десерт запивати кавою.

Ingredients

Жовток яєчний

4 шт.

Вершки (20%)

350 мл.

Молоко

150 г.

Цедра апельсина

1 шт.

Кориця

2 ч. л.

Крохмаль картопляний

2 ч. л.

Цукор

90 г.

Ваніль

2 г.

Preparation steps

01

Жовтки збити з цукром.

02

Потім додати цедру 1 апельсина, корицю і крохмаль.

03

Потім потроху ввести вершки та молоко. Збити на повільній швидкості.

04

Далі влити крем у каструлю і варити до тих пір, поки він не стане щільним.

05

Процідити крем через сито, залити у форми для крему і поставити в холодильник.

06

Посипати крем цукром.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Spinach salad

Spinach salad

1

20 min

Каталонський крем Crema catalana – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua