
Карамелізовані апельсини
Карамелізовані фрукти - це справжня смакота. Рецепт приготування карамелізованих апельсинів відомий дуже давно. Як стверджують знавці кулінарії: ще із Середніх століть. В Іспанії так апельсини готували маври, використовуючи замість цукру мед. Карамелізовані апельсини - оригінальний, простий у приготуванні і яскравий десерт, смачні ласощі до чаювання, відмінна закуска до легких алкогольних напоїв.
Ingredients
Апельсини (великі)
2 шт.
Цукор
400 г.
Вода
300 мл.
Бад'ян (зірочка)
3 шт.
Палочка кориці
1 шт.
Гвоздика
4 шт.
Preparation steps
01
Апельсини помити, нарізати кружечками товщиною 5 мм.
02
Опустити апельсини в каструлю з киплячою водою на 3-4 хвилини, щоб позбутися гіркоти.
03
Викласти апельсини шумівкою на паперові рушники, дати воді стекти.
04
У широкому посуді (може підійти сковорідка) на середньому вогні цукор розчинити з водою, покласти туди апельсини, додати прянощі.
05
Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і варити апельсини 1 годину ± 15 хвилин з відкритою кришкою. За цей час апельсини повинні стати трохи прозорими.
06
Потім збільшити температуру до стану, коли вода почне вирувати. І варити ще 15-20 хвилин. Сироп зменшиться в кількості і почне карамелізуватися (густіти).
07
Апельсини вийняти шумівкою на решітку і дати стекти сиропу.
08
Розігріти духовку до 150-160°C. Розмістити решітку з апельсинами в середині, а під нею встановити деко, застелене пергаментом, силіконовим килимком або фольгою. З фольги або пергаменту карамель видалити простіше, ніж з деко.
09
Через 40-60 хвилин вимкнути духовку і залишити апельсини там остигати і підсихати.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores