
Тістечко «Картопля» з волоськими горіхами
Легендарне тістечко «Картопля» – улюблене частування радянських діток. Саме за ним батьки шикувалися у величезну чергу в кондитерських та їдальнях. Доступні інгредієнти зробили це шоколадне тістечко дуже популярним в дефіцитний радянський час. Ви теж сумуєте за цією круглою смакотою? Пропонуємо Вам зануритися спогадами в солодкі моменти дитинства і приготувати в домашніх умовах для своїх дітей ті самі усіма забуті ласощі. Наш варіант «Картоплі» готується з сухариків. Завдяки трохи вологій начинці, тістечко виходить ніжним і соковитим. Хрусткі волоські горішки розбавляють «рихлу» текстуру «Картоплі», надаючи приємний горіховий смак. Час ставити чайник.
Ingredients
Сухарі
600 г.
Цукор
200 г.
Молоко
200 мл.
Масло вершкове
150 г.
Горіхи волоські
50 г.
Какао-порошок
30 г.
Коньяк
30 мл.
Preparation steps
01
Перемолоти сухарі в блендері. Відкласти 1 столову ложку для присипки. Молоко закип'ятити, додати цукор, какао і розмішати.
02
Масло нарізати кубиками і додати в гаряче молоко. Охолодити молочну суміш. Горіхи подрібнити блендером і змішати з коньяком.
03
Змішати сухарі з горіхами. По трохи додати молочну суміш. Скачати з маси кульки і обваляти в сухарях. Викласти тістечка на тарілку і покласти на 30 хвилин у холодильник.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores