
Банани фламбе
Фламбірування або фламбе (від французького flamber - палати, полум'яніти) - це прийом кулінарної обробки, при якому блюдо поливають міцним алкогольним напоєм і потім підпалюють. Залежно від основних компонентів страви в якості пального найчастіше використовують бренді, коньяки і ром. Спирт поступово вигорає і надає страві неповторний смак і аромат. Яскраве полум'я, що швидко згорає, забезпечує страві м'яку і хрустку скоринку. Солодкі банани фламбе в ароматному соусі з апельсиновою ноткою - це приголомшливо смачний десерт, який готується за 10 хвилин.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Homemade Butter
50 г.
SantaVita Dried Bananas 100g
4 шт.
Vash Tsukor Sugar 10kg
65 г.
Provence Lemons Tablecloth 120x136cm
1 шт.
Oranges 1kg
2 шт.
Emilio Lustau Solera Reserva Brandy de Jerez 40% 0.7l
45 мл.
Preparation steps
01
Очистити банани від шкірки, розрізати вздовж на дві частини. Розігріти сковороду з вершковим маслом, викласти банани на сковороду, обсмажувати до золотистого кольору. Перекласти банани на гарячу тарілку.
02
У сковороду після бананів висипати цукор, додати цедру лимона і апельсинів. Тушкувати поки цукор не почне закипати.
03
Поставити сковороду на вогонь, влити бренді, нагріти. Вилити соус зі сковороди на банани, підпалити. Подавати відразу ж із вершками.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores